1,27 milyon alan adı ‘tr’ uzantılı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Fiber Abone Sayısı 7,6 milyonu Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı 3. çeyrekte fiber abone sayısının 7,6 milyona, fiber uzunluğunun ise 588 bin kilometreye ulaştığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, haberleşme sektörüne 22 milyar lira yatırım yapıldığını ve Türkiye’nin aylık ortalama 502 dakika ile Avrupa ülkelerine kıyasla mobil telefonla en fazla görüşme yapan ülke olduğunu belirtti.

2024 yılı üçüncü çeyreğine ait Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) verilerini paylaşan Bakan Uraloğlu, elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeci sayısının 444 olduğunu ve bu işletmelere verilen yetkilendirme sayısının 815 olduğunu ifade etti.

Bakan Uraloğlu ayrıca, mobil trafik miktarının bir önceki döneme göre yüzde 3,8 artarak 83,2 milyar dakikaya ulaştığını, sabit trafik miktarının ise yüzde 11,5 artışla 1,3 milyar dakikaya yükseldiğini söyledi.

Raporda Almanya’nın en çok aranan ülke olduğunu vurgulayan Uraloğlu, Türk Telekom’un ses trafiğinin 2024 yılı üçüncü çeyreğinde 422 milyon dakika olduğunu bildirdi.

Genişbant abone sayısının 96,4 milyona ulaştığını belirten Bakan Uraloğlu, toplam fiber abone sayısının geçen yıla göre yüzde 16,9 artarak 7,6 milyonu aştığını açıkladı. Ayrıca, fiber uzunluğunun bir önceki yıla göre yüzde 7 artarak 588 bin kilometreye ulaştığını bildirdi.

Uraloğlu’nun aktardığı verilere göre, genişbant internet abonelerinin aylık ortalama kullanımı 279,5 GByte, mobil genişbant internet abonelerinin ise aylık kullanımı 17,5 GByte olarak gerçekleşti.

Uraloğlu, TRABİS kayıtlarında yaklaşık 1,27 milyon adet aktif “.tr” uzantılı alan adı bulunduğunu belirterek, bu alanların çoğunluğunun “com.tr” uzantısına sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Uraloğlu ayrıca, haberleşme sektöründe toplam 9,1 milyon nitelikli elektronik sertifika oluşturulduğunu paylaştı. Toplam mobil abone sayısının ise 94 milyon 495 bin 554 olduğunu belirtti.

En fazla trafik gönderilen ve alınan ülkenin Almanya olduğunu belirten Uraloğlu, mobil şebekelerde en çok aranan kısa numaranın 182 Hastane Randevu olduğunu kaydetti.

Related Posts

E-postada yapay zeka dönemi: Grammarly, Superhuman’ı bünyesine kattı

Grammarly’nin Salı günü duyurduğu bu satın alma, her iki şirketin de finansal detayları hakkında bilgi vermemesiyle gizemini koruyor. Superhuman, Rahul Vohra, Vivek Sodera ve Conrad Irwin tarafından kuruldu. Traxcn’in verilerine göre, şirket a16z …

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

Gündemi sarsan dizi ve oyun gerçek çıktı! Last of Us virüsü kanıtlandı

Ekranlarda izlediğimiz korkutucu senaryolar, sandığımızdan çok daha eski bir gerçeğe dayanıyor olabilir. Bilim insanları, günümüzde popüler kültürde sıkça yer bulan “zombi mantarları”nın, aslında 99 milyon yıl öncesine kadar uzanan bir geçmişi olduğunu ortaya çıkardı.

30. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda kazananlar belli oldu

Geleneksel hale gelen Ramazan Demirci Açık Alan Turnuvası’nın 30’uncusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde tamamlandı. 50 takım ve 800 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada kazananlar belli oldu.

Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

Ortaya çıkarılan yeni veri sızıntısı, çok sayıda platformdaki 16 milyar kullanıcının giriş bilgilerinin çalındığı tespit edildi. Google ve Apple başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya hesabının da içinde olduğu bu sızıntıda iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanmayan hesapların daha yüksek tehdit altında olduğu vurgulandı.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.