TUSAŞ Genel Müdürü: KAAN’ı 2027’de kesin TEKNOFEST’te görürüz

TEKNOFEST Gençlerin Özgüvenini Arttırıyor

TEKNOFEST’in gençlerin özgüvenini arttırdığını belirten TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Kıbrıs’ın ambargolarla hayata geçen bakım şirketlerine dikkat çekti. Demiroğlu, Kıbrıs’ta artık telsiz bile üretemeyen firmaların varlığına karşın TUSAŞ’ın sayısız ürün ve firma ile sergide bulunduğunu vurguladı. Gençlerin bu alandaki potansiyelini keşfetmek istediklerini belirten Demiroğlu, TEKNOFEST’in gençlerde gözle görülür bir özgüven artışı sağladığını söyledi. Yürütülen yarışmalar ve gençlerin heyecanlarına katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Demiroğlu, TEKNOFEST’in gençler arasında olumlu bir algı değişikliğine yol açtığını ifade etti.

Milli Muharip Uçağı KAAN Yolunda

Demiroğlu, Milli Muharip Uçağı KAAN’ın son durumu hakkında da bilgi verdi. KAAN’ın başarılı bir şekilde ilerlediğini belirten Demiroğlu, 2 prototipin montaj aşamasında olduğunu ve bu yıl sonuna kadar birincisinin uçuşa hazır hale geleceğini dile getirdi. İkinci prototipin hızla takip edeceğini aktaran Demiroğlu, 3. uçak içinse gelecek yıl sonuna kadar planlama yaptıklarını belirtti. Test çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Demiroğlu, 2028’in sonunda Hava Kuvvetleri’ne ilk KAAN’ın teslim edilmesini hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Demiroğlu, KAAN’ın 2027’de TEKNOFEST’te sergileneceğinin sinyalini verdi.

‘Birçok Proje Hayata Geçirildi’

TUSAŞ olarak birçok proje hayata geçirdiklerini belirten Demiroğlu, KAAN, Hürjet, Hürkuş, ANKA III gibi platformların seri üretime geçirilmesi gerektiğini söyledi. Seri üretimin önemine vurgu yapan Demiroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüksek beklentilerine cevap verebilmek için kapasitenin artırılması gerektiğini ifade etti. TUSAŞ’ın hedefinin seri üretimi maksimum seviyede artırarak ihtiyaçları karşılamak olduğunu belirten Demiroğlu, bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

‘Altıncı Nesil Uçağı Yapmaya Başladık’

Ar-Ge ve teknoloji geliştirme üzerinde yoğunlaşan TUSAŞ’ın altıncı nesil uçağı çalışmaya başladığını belirten Demiroğlu, yakın bir gelecekte KAAN’ı altıncı nesil olarak görmeyi arzuladıklarını dile getirdi. Gelişen teknolojilere uyum sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Demiroğlu, ihracat planları hakkında da bilgi verdi. TUSAŞ’ın dost ve müttefik ülkelere ihracat yapmayı planladığını belirten Demiroğlu, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

‘Yaş Ortalamamız 33’

Demiroğlu, TUSAŞ’ın yaklaşık 16 bin çalışanı bulunduğunu ve yaş ortalamasının 33 olduğunu vurgulayarak genç bir iş gücüne sahip olduklarını belirtti. Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Demiroğlu, gençlere fırsat vermenin önemine değindi. Gençlerin hızlı öğrenme ve adapte olma yeteneklerine dikkat çeken Demiroğlu, gençlerle yolculuklarının devam edeceğini ifade etti. Gençlere destek olmaya hazır olduklarını belirten Demiroğlu, herkesi bu sürece dahil olmaya davet etti.

Related Posts

Sağlığa zararlı oyuncak toplatılıyor: Ticaret Bakanlığı satışı durdurdu

Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı olduğu belirlenen bir oyuncağın satışını yasakladı.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir