Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Hava Yolu Trafiği Nisanda Yükseldi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, nisan ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük verilerini değerlendirdi. Uçak trafiği iç hatlarda 73 bin 657, dış hatlarda 71 bin 151 iniş-kalkış gerçekleştirdi ve toplam uçak trafiği 193 bin 894’e ulaştı.

Nisanda uçak trafiği üst geçişler dahil 2024’e kıyasla yüzde 8,4 arttı. Aynı dönemde iç hat yolcu trafiği 8 milyon 102 bin 796, dış hat yolcu trafiği 10 milyon 954 bin 959 oldu. Toplamda 19 milyon 74 bin 321 yolcu seyahat etti ve geçen yıla göre yüzde 5,6 artış yaşandı.

Ocak-nisan döneminde havalimanlarına iç hatlarda 278 bin 513, dış hatlarda 236 bin 31 uçağın iniş-kalkış yaptığına dikkat çekildi. Bu dönemde Türkiye genelinde havalimanları iç hat yolcu trafiği 28 milyon 783 bin 776, dış hat yolcu trafiği 35 milyon 413 bin 937 oldu.

İstanbul Havalimanı’nda 4 ayda yaklaşık 25 milyon yolcuya hizmet verildi. İç hatlarda 6 milyon 974 bin 428 yolcuya hizmet sunulurken, dış hatlarda 14 milyon 107 bin 870 yolcu taşındı. Istanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da 3 milyon 803 bin 28 yolcu hizmet aldı.

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında ise 4 ayda iç hatlarda 5 milyon 74 bin 319, dış hatlarda 5 milyon 191 bin 962 olmak üzere 10 milyon 266 bin 281 yolcu taşındı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı, Muğla Dalaman Havalimanı, Muğla Milas-Bodrum Havalimanı ve Gazipaşa Alanya Havalimanı, toplamda 10 milyonu aşkın yolcuya hizmet verdi.

Related Posts

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

Slovenya sanayisinde alarm zilleri çalıyor

Slovenya’da sanayi üretimi 2025 yılının Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azaldı. Bu, Şubat ayında revize edilerek yüzde 2,8 olarak açıklanan düşüşün ardından ikinci ardışık aylık gerileme oldu. Aylık bazda ise üretim yüzde 1 …

Ev sahipleri, kiracılar ve emlakçılar artık e-Devlet’ten yapacak

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir