Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

İnternet Ortamında Dev Boyutta Veri Sızıntısı!

Güvenlik uzmanları, online platformlarda dudak uçuklatan bir veri sızıntısını gün yüzüne çıkardı.

Webtekno’nun aktardığı habere göre, devlet kurumlarından sosyal medya platformlarına kadar birçok hesabın giriş bilgilerinin bulunduğu bu veri sızıntısında toplamda tam 16 milyar kullanıcı kaydının olduğu belirtiliyor.

2024 yılının başından bu yana yapılan incelemeler sonucunda, milyonlarca hatta bazılarının milyarlarca kayıt içerdiği 30’dan fazla veri seti tespit edildi.

Bu verilerin çoğunun, kötü amaçlı yazılımlar aracılığıyla ele geçirilen kullanıcı adı ve şifrelerden oluştuğu düşünülüyor. Hatta bazı setlerde en küçük olanı bile 16 milyar kullanıcı bilgisini içermekte.

Çeşitli Platformlar Etkilenmiş Durumda

Veri setlerinde yer alan bilgiler genellikle URL, kullanıcı adı ve şifreden oluşuyor. Bu yapı, çağdaş bilgi hırsızlığı yazılımlarının veri toplama yöntemleriyle örtüşüyor. Popüler platformlar arasında Apple, Google, Facebook, GitHub ve Telegram gibi servislerin kullanıcı bilgilerinin bu sızıntılarda yer aldığı belirtiliyor. Ancak verilere kısa süreli bir erişim sağlanmış olması, bu bilgilerin elinde bulunan kişiler hakkında net bir bilgi vermemekte.

Banka Uygulamaları ve Devlet Servisleri de Tehlikede!

Bu sızdırılan veriler, sadece e-posta veya sosyal medya hesaplarını değil, aynı zamanda banka uygulamalarından devlet kurumlarına kadar birçok platformu etkileyebilir. Kötü niyetli kişiler, bu bilgilere sahip olarak hesaplara erişebilir, kimlik hırsızlığı yapabilir veya kullanıcıları yanıltarak daha fazla bilgi toplayabilir.

Kimler Risk Altında?

Özellikle aynı şifreyi birden fazla platformda kullanan kullanıcılar için risk daha da büyük. Bu sebeple güçlü şifreler belirlemek ve olabildiğince iki faktörlü doğrulamayı aktif hale getirmek son derece önemli.

Bu tür büyük çaplı sızıntıların, kimlik hırsızlığı, hesap ele geçirme ve hedefe yönelik dolandırıcılık gibi saldırılara zemin hazırlayabileceği belirtiliyor.

Özellikle iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullanmayan hesapların büyük tehlike altında olduğu vurgulanıyor.

Related Posts

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

Gündemi sarsan dizi ve oyun gerçek çıktı! Last of Us virüsü kanıtlandı

Ekranlarda izlediğimiz korkutucu senaryolar, sandığımızdan çok daha eski bir gerçeğe dayanıyor olabilir. Bilim insanları, günümüzde popüler kültürde sıkça yer bulan “zombi mantarları”nın, aslında 99 milyon yıl öncesine kadar uzanan bir geçmişi olduğunu ortaya çıkardı.

30. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda kazananlar belli oldu

Geleneksel hale gelen Ramazan Demirci Açık Alan Turnuvası’nın 30’uncusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde tamamlandı. 50 takım ve 800 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada kazananlar belli oldu.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

Kütahya Belediyespor’dan Milli Takıma gurur tablosu

Kütahya Belediyespor, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek basketbol branşında Milli Takıma sporcu göndermenin gururunu yaşıyor. Kulüp bünyesinde yetişen genç ve yetenekli basketbolcu Zeki Akant, 3×3 U-23 Yaş Altı Türkiye Milli Takımı’na seçildi.

Amerikan Ordusu silah programlarını gizlemek için uzaylılarla ilgili komplo teorileri yaymış

ABD ordusu, gizli silah programlarının üzerini örtmek için uzaylı teknolojilerine dair sahte deliller uydurmuş ve dedikoduların yayılmasına olanak sağlamış.