Bakan Uraloğlu: 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildi

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, son 23 yılda gerçekleştirilen ulaşım projeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Uraloğlu, bu dönemde ülkenin dört bir yanının yeniden birbirine bağlandığını ve fiziki engellerin ortadan kaldırıldığını belirtti. 2002 yılında ülkede 83 tünel bulunduğunu ve toplam uzunluğunun 50 kilometre olduğunu açıklayan Uraloğlu, son 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildiğini ve toplam tünel sayısının 513’e, uzunluğunun ise 790 kilometreye yükseldiğini söyledi. Bakan, bu tüneller arka arkaya sıralansaydı, İstanbul’dan Kayseri’ye kadar kesintisiz bir şekilde tünel ile ulaşmanın mümkün olacağını dile getirdi.

‘ZİGANA TÜNELİ, AVRUPA’NIN EN UZUN ÇİFT TÜPLÜ TÜNELİ’

Uraloğlu, tünellerin vadileri aştığını ve şehirleri birleştirdiğini vurgulayarak Türkiye’nin sadece fiziksel engelleri değil, mühendislik sınırlarını da aştığını belirtti. Zigana Tüneli’nin 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olduğunu ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki 10 tünelin dünyanın en geniş kesit alanına sahip tünelleri olduğunu kaydetti. Ayrıca Ovit, Eğribel, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal, Cankurtaran ve Sabuncubeli gibi tünellerin ulaşımı kolaylaştırarak daha güvenli hale getirdiğini ve bölgedeki trafik akışını hızlandırarak ekonomik faaliyetleri desteklediğini ifade etti.

Related Posts

Merkez Bankası zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek ve Türk lirasına (TL) geçişi desteklemek amacıyla makroihtiyati çerçevede değişiklikler yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre, gerçek kişi TL mevduat payı yüzde 60 …

Konutta ihtiyaçtan rekor!

Konut satışları mayıs ayında çifte rekor kırarak artmaya devam ediyor. Bu dönemde özellikle oturmak için ihtiyaçtan konut alanların piyasayı canlandırdığı ifade ediliyor. Yüksek kiralar tüketiciye krediyi makul gösterirken aynı zamanda konutta reel olarak fiyatların artmaması da alımda etkili oluyor 

Faiz kararı bankacılık endeksini vurdu: Borsa düştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararını açıklamasının ardından Borsa İstanbul’da bankacılık endeksi negatife döndü. TCMB, bugünkü toplantısında piyasa beklentisine paralel olarak politika faizini yüzde 46’da sabit tuttu. Banka …

İktisatçı Mahfi Eğilmez değerlendirdi: İsrail-İran gerilimi Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

İktisatçı Mahfi Eğilmez, İsrail-İran geriliminin Türkiye ekonomisi üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi. Bölgedeki tansiyonun piyasalarda ve enflasyon üzerinde yaratabileceği risklere dikkat çekti.

Asya borsaları karışık seyrediyor: Orta Doğu gerilimi ve Fed etkisi! (18 Haziran 2025)

Küresel piyasalarda, İsrail-İran geriliminin tetiklediği jeopolitik endişeler risk iştahını azaltırken, ABD’nin de tansiyonun yükseldiği bölgeye doğrudan müdahale edebileceği yönündeki haber akışı mevcut risklerin artmasına neden oluyor. Jeopolitik …

Ziraat Bankası’na 500 milyon dolarlık yeni finansman

Ziraat Bankası’na 500 milyon dolarlık yeni finansman