Gaziantep Ticaret Odası Baklavacılar Komitesi Başkanı Mehmet Akıncıoğlu, maliyet artışlarının zammı kaçınılmaz kıldığını söyledi. Akıncıoğlu, baklava üretiminde kullanılan iç fıstık, sade yağ ve şekere yüzde 150 oranlarında zam geldiğini belirterek, “Bu zamlar, baklava fiyatlarının artmasını zorunlu hale getirdi. Birinci sınıf baklava üretiyoruz ve kullanılan ürünlerin fiyatı düşünüldüğünde bu fiyatların altında baklava satılması mümkün değil” dedi.
Akıncıoğlu, baklava severlerden de duyarlılık beklediklerini belirterek, “Fiyatların yükselmesi ister istemez satışlara olumsuz olarak yansıdı. Ama insanlarımız kaliteli bir baklavanın maliyetli olduğunu çok iyi biliyor. İçinde bulunulan ekonomik durum da göz önüne alındığında halkımızın bizleri de anlayışla karşılayacağını düşünüyorum” dedi.