Welcome to Our Website

Egeli akademisyen Prof. Dr. Kabay, “Teknoloji Yol Haritaları” hazırlayacak ekip içinde yer alacak

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Kabay, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu tarafından oluşturulan “Desalinasyon Teknolojileri Teknoloji Yol Haritası” çalışma grubu arasında yer aldı.  Çalışma grubu; yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının belirli işlemlerden geçirildikten sonra içerisindeki tuzu arındırarak kullanıma açık hale getirilmesine yönelik çalışmalarda bulunacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Prof. Dr. Nalan Kabay’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Kabay, “Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu tarafından Desalinasyon Teknolojileri Teknoloji Yol Haritası çalışma grubunda  yer almak üzere davet edilmiş bulunmaktayım. Teknoloji Tabanlı Önceliklendirilmiş Ulusal Girişim başlığında, kurul bünyesinde oluşturulacak çalışma grupları aracılığıyla, ‘Teknoloji Yol Haritaları’ hazırlanacak. Bu kapsamda, ulusal girişim başlıklarından birisi olan ‘Desalinasyon Teknolojileri’ için çalışma grubu oluşturulmuştur. Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal   ‘Desalinasyon Teknolojileri Teknoloji Yol Haritası’ çalışma grubunda yer almam için davet etmiştir. Ege Üniversitesi’ni temsilen bu grupta yer almak benim için gurur verici” dedi.

         Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu; bölgesel ve küresel rekabette mukayeseli üstünlük kazandıracak alanları tespit edip bu alanlara yönelik tavsiyelerde bulunarak; bilim ve teknoloji alanındaki araştırma ve geliştirme politikalarının ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve milli güvenlik hedefleri doğrultusunda tespit edilmesi, yönlendirilmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla altyapı, insan kaynağı ve diğer tüm kaynakların geliştirilmesine yönelik araştırmalar yaparak öneriler oluşturuyor. Teknoloji Yol Haritası ile teknolojik hedefler, kritik ürün,teknoloji ile Ar-Ge ve yenilik konularının belirlenmesi, ülkemizdeki yapılabilirlikle ilgili kritik hususların tespit edilmesi dünyadaki ve Türkiye’deki THS seviyesinin ve başarılı girişimlerin ortaya konulması, Ar-Ge, yenilik ve demonstrasyon işbirliği modelinin oluşturulması hedefleniliyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir