Hamsi İhracatından 9.1 Milyon Dolar Gelir

Türkiye’den 20 Ülkeye Hamsi İhracatı 9 Milyon Dolar Döviz Getirdi

Türkiye’nin balık avı sezonunda gerçekleştirdiği hamsi ihracatı, 20 ülkeye ulaşarak toplamda 9 milyon 171 bin 538 dolarlık döviz girdisi sağladı. En fazla hamsi ihracatı Belçika’ya yapılırken, en az ihracat ise Irak’a gerçekleşti.

1 Eylül 2024 – 15 Nisan 2025 tarihleri arasındaki balık avı sezonunda toplamda 20 ülkeye hamsi ihracatı gerçekleştiren Türkiye, 9 milyon 171 bin 538 dolar döviz girdisi elde etti. Hamsi ihracatında Belçika 2 milyon 783 bin 30 dolarla ilk sırayı alırken, Fransa 2 milyon 615 bin 636 dolar ve Almanya 1 milyon 139 bin 164 dolarla takip etti.

Ülke genelinde gerçekleştirilen hamsi ihracatı toplamda 2 milyon 606 bin 160 kilogram karşılığı 9 milyon 171 bin 518 dolar döviz getirisi sağlarken, en yüksek ihracat Samsun’dan 6 milyon 647 bin 968 dolarla yapıldı. En düşük ihracat ise Hatay ilinden 414 dolarla gerçekleşti. Toplamda 20 ülkeye gerçekleştirilen ihracat rakamları ise şöyle:

  • Belçika: 2 milyon 783 bin 30 dolar
  • Fransa: 2 milyon 615 bin 636 dolar
  • Almanya: 1 milyon 139 bin 164 dolar
  • Ukrayna: 1 milyon 45 bin 625 dolar
  • Birleşik Devletler: 691 bin 906 dolar
  • ve diğerleri.

Hamsi ihracatı yapılan illere göre sıralamaya bakıldığında ise en yüksek ihracat Samsun’dan gerçekleşirken, onu İstanbul, Trabzon ve diğer iller takip etti. Toplamda 13 il hamsi ihracatında bulundu.

– TRABZON

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Avustralya hükümetinden ücretsiz sağlık yardım hattı

Avustralya’nın İşçi Partisi hükümeti, 3 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri kazanması halinde, hayat pahalılığının temel sorun olacağı ülkenin evrensel sağlık sistemini ücretsiz tıbbi danışma hattı ve tele sağlık hizmetiyle güçlendirme sözü verdi.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir