Hayalleri ‘pozitif-negatif’ arasında kaldı: Artık nereye gideceğimi bilmiyorum

Muratpaşa ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Ezgi Uygan, ev ekonomisine destek olmak için 15 Aralık 2024 tarihinde özel güvenlik personelliği kursuna yazıldı. Kursu tamamladıktan sonra sağlık raporu istenmesi üzerine 15 Ocak günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Uygan’dan psikiyatri servisinden idrar tahlili istendi.

Denetimli serbestlik odasında hastanenin güvenlik görevlisi gözetimi altında tahlilini veren Uygan’ın değerlerinde ‘amfetamin’ maddesi pozitif çıktı. Şoke olan genç kadın, sonucu öğrendiği 16 Ocak günü özel bir hastaneye giderek aynı tahlili burada yaptırdı, bu sefer sonucu negatif çıktı.

POZİTİF-NEGATİF

Tekrar ilk tahlil verdiği hastaneye gidip sonucu gösteren Uygan’a, bunun kabul olmayacağı ve kurulun ilk çıkan sonuçları baz alacağı belirtildi. Uygan, konu hakkında ilk olarak CİMER’e şikayette bulundu. 11 Şubat Salı günü tekrar sonucun pozitif çıktığı hastanede toksikoloji tahlili veren Uygan’ın sonucu ise yine negatif çıktı. Değişkenlik gösteren sonuçlar sonrası iddiaya göre, söz konusu testlerden birden fazla alınması istendi. Bunu kabul etmeyen Uygan, savcılığa giderek şikayetçi oldu.

“KESİNLİKLE MADDE KULLANMIYORUM”

Uygan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Tüm işlemlerimi yaptırdım. İdrar testi istendi ve denetimli serbestlik odasına güvenlik eşliğinde yaptım. Ertesi gün tekrar gittim ve amfetamin pozitif olduğunu söylediler. İlk önce onun ne olduğunu bilmediğim için idrak edemedim. Zayıflamak için iğne kullanıyorum. Acaba onun alakalı mı diye düşündüm. Hiçbir şekilde tepki vermedim. Hastaneden çıktıktan sonra araştırdım ve ne olduğunu öğrenince başka hastaneye gittik aynı günün akşamında. Orada ise sonuç negatif çıktı. Tekrar ilk tahlil verdiğim hastanedeki doktora gittim. Yanlışlık olmuş olabilir mi diye sordum. ‘Tekrardan bunu veremem, tahlil sonucuna ne çıktıysa o’ deyip beni gönderdi. Kullandığım iğneyi söyledim ancak bununla alakasının olduğunu düşünmediğini söyledi. Yakın bir zamanda eğlence mekanlarına gidip gitmediğim soruldu. Kesinlikle madde kullanmıyorum. Hiç kimse yardımcı olmadığı için CİMER’e yazı yazdım. 11 gün sonra geri dönüş yapıldı, tekrardan talep edilmesi istendi. 11 Şubat’ta heyete girip tekrar test verdim ve negatif olduğunu gördük. Doktor yine test vermemi ancak bu sefer testlerin fazla olacağını ve madde başına ücrete tabi tutulacağını söyledi. Maddi durumum iyi olmadığı için bunu kabul etmedim. Çok git gel yaptık, artık nereye gideceğimi bilmiyorum. Yazılı sınavım çok başarılı geçmişti. Atış sınavında da 5’te 5 yapmıştım.”

“EŞİME DESTEK OLMAK İSTEMİŞTİM”

Bu sonucun e-nabzında görünmesi halinde başka işlerde de kendisine engel olacağı yönünde bilgi aldığını da kaydeden Uygan, “e-nabızda görünürse başka işlere gireceğimde de karşıma çıkacak. Böyle bir şey kullanmadığım için şikayetçi oldum. 2 yıllık evliyim. Maddi durumumuz iyi olmadığı için eşime destek olmak istemiştim” dedi.

Related Posts

Milyonların girdiği sınav için askeri önlemler: Sistem fısıldayanı bile yakalıyor

13 milyondan fazla öğrencinin üniversiteye girebilmek için yarıştığı Çin’de, sınavlarda kopyayı önlemek için alınan sert önlemler bu yıl zirveye ulaştı. Öğrenciler, alınan önlemler karşısında neye uğradığını şaşırdı…

Husiler: İran’a olası saldırı durumunda ABD savaş gemilerini hedef alırız

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini ve ülkeyi savunmak amacıyla gerekli ve meşru adımları atacaklarını ifade etti. Seri, İsrail’in bölgede tam hakimiyet kurma çabasında olduğunu öne …

İki milyarlık İslâm alemi artık tek bir kutup olmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. 1969’da Mescid-i Aksa’nın kundaklanmasını ardından İslam dünyasındaki tepkiler üzerine kurulan teşkilat, o günden bu yana faaliyet gösteriyor. 1,7 milyar Müslümanın yaşadığı çok geniş bir coğrafyayı temsil eden İİT, dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. İİT ülkeleri, dünya ham petrol rezervinin yüzde 66’sına ve doğal gaz rezervinin de yüzde 60’ına sahip. İİT ülkelerinin dünya üretimindeki payı yüzde 10,6; ihracatındaki payı yüzde 10,1; doğrudan yabancı yatırımlarındaki payı yüzde 11,3. Tüm bunlara rağmen İslâm coğrafyasında yaşanan kan, gözyaşı bir türlü son bulmuyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yaşanan katliam ve son 10 gündür İran’a başlatılan saldırılar bir kez daha gösterdi ki; İslâm dünyası ayağa kalkmalı ve birlik olmalıdır. Kurtuluş, sadece tek bir kutup olarak olacaktır.

Ülke genelinde bitter çikolata markası için kırmızı alarm verildi

Süt alerjisi olanlar için bitter çikolata markası için bilgilendirme yapıldı. Ülke genelinde toplatılan çikolata markası için ‘en ufak bir hatada büyük sonuçlar doğurabilir’ uyarısı.

Yasemin’in suçu neydi?

9 yaşındaki kızın canına kıyan kuzen, annesi kanserden öldüğü için dayısına kin güttüğünü ve kızını öldürmeye karar verdiğini söyledi. Yani zavallı Yasemin hiç uğruna hayattan koparılmış.

HSK kararnamesi açıklandı: İmamoğlu’nun diploma davasına bakan hakim değişti!

HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi yayımlandı. Buna göre adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda 338 hakim ve savcının görev yeri değişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul İdare Mahkemesi’nde süren ‘diploma’ davasına bakan 5. İdare Mahkemesi Başkanı’nın da görev yeri değişti.